2005
capital hotel logo
zvezdicazvezdicazvezdicazvezdica

Upoznajte Beograd

Vodič kroz jedinstveni Beograd
VIDI
REZERVIŠI
rezervisi ikonicacrni prsten

Knez Mihailova ulica

Jedna od glavnih osobenosti gradskog centra svakako je i Knez Mihailova ulica koja svake godine dočekuje i otpraća brojne turiste i posetioce i svakodnevno je mesto okupljanja mnogih Beograđana. Knez Mihailova ulica je, kao pešačka zona i trgovački centar, ulica koja pruža širok izbor sadržaja, počevši od kafića i restorana, preko prodavnica renomiranih domaćih i stranih brendova, do velikog broja galerija i kulturno-istorijskih spomenika. Ova ulica predstavlja jedno od najstarijih i najvrednijih gradskih ambijenata, a karakterišu je brojne zgrade i građanske kuće koje su izgrađene krajem sedamdesetih godna 19. veka.

Kalemegdan

U samom srcu Beograda čeka vas najveći i najautentičniji gradski park. Njegova osobenost krije se u srednjevekovnom nasleđu koje je sačuvano do današnjih dana i zbog kojeg se on smatra najznačajnijim spomenikom kulture. Kalemegdan se nalazi na ušću dve reke, a čine ga Beogradska tvrđava, koja je nekada bila glavno vojno uporište Beograda i Kalemegdanski park, koji je predstavljao plato namenjen osmatranju i dočekivanju neprijateljskih snaga. Plato je osamdesetih godina 19. veka pretvoren u park i od tada je omiljeno mesto okupljanja Beograđana i mnogih posetilaca našeg grada.

Zemun

Šarmantni Zemun osvojiće vas nakon prvog koraka napravljenog niz njegove ulice, obojene uticajem različitih kultura koje su na ovom području bile zastupljene. Prošetajte Zemunskim kejom i uživajte u pogledu na Dunav koji je poznat kao stanište mnogim labudovima. Sa vrha kule Gardoš, izgrađene 1896. godine, prema zamsili mađarskih arhitekata, pruža se očaravajući pogled ka belom gradu. Zemun je bogat i brojnim kafićima, restoranima i barovima, kako onim smeštenim u centru, tako i onima pored reke, na čijim menijima možete pronaći domaće i internacionlane specijalitete.

Ada Ciganlija

Predah od asfalta i gradske vreve pronaći ćete na “beogradskom moru”. Uz svako piće ili jelo dobijate i pogled na zanosno Savsko jezero. Pored velikog broja restorana i kafića, na Adi su smešteni i brojni sportski tereni i biciklistička staza. Ljubitelji adreanalina mogu se oprobati u skakanju sa bandžija ili penjanju uz veštačku stenu. Poluostrvo predstavlja stanište za brojne biljne i životinjske vrste, stoga je prostor Ade Ciganlije zaštićen zakonom.

Košutnjak

“Beogradska šuma” jedinstveni je deo Beograda, ispunjen četinarskim i listopadnim drvećem, ispresecan mnogobrojnim stazama. Nemojte se iznenaditi ako šetnjom kroz Košutnjak ugledate sportiste kako vežbaju, ljude na pikniku ili proslavu rođendana u prirodi – jer ova šuma nudi mogućnost za bezbroj različitih aktivnosti. U okviru Košutnjaka nalaze se dve posebne celine: sportsko-rekeativni centar Pionirski grad i Filmski grad, koji sadrži kompleks ateljea kao i objekata za snimanje filmova. Beogradska šuma poznata je po vidikovcu sa kojeg se pruža zanosni pogled na srpsku prestonicu.

Dunavski kej

Za sve koji uživaju u šetnja maili vole da se uz dobre zalogaje, kvalitetna pića i zvuke prijatne muzike opuste na obali reke, Dunavski kej je bez sumnje uvek dobar izbor. Pored sportskih terena, staze za šetnju i vožnju bicikla, u blizini njegove obale nalaze se beogradski restorani, dok se na samoj reci nalaze kafići na vodi - splavovi. Ovaj deo Beograda možete upoznati kroz našu biciklističku turu, koja vas od našeg hotela, vodi stazom pored Dunava, kroz deo grada ispunjen znamenitostima, brojnim kafićima i restoranima, do Ade – poznatog “beogradskog mora”.

Kontakt

telefon
TELEFON
+381 60 74 33 663
mapa
Adresa
Kej Oslobodjenja 19, Beograd
e-mail
E - Mail
office@sideonehotel.com
Vasa poruka
Hvala vam! Primili smo vasu poruku!
Oops! Nesto nije u redu.
© Garni Marquise Hotel
MADE BY NEDELKOV

Pronadjite vašu sobu

Udobne sobe su uvek spremne
za vasu posetu